Sport and Diving


   
  RONJENJE, OPREMA, TEČAJEVI,
MORSKI KRAJOLICI...
OČEKUJEMO VAS !
 
 
Crveni Vrh:
Pozicija je prilagođena svim roniocima, budući da dubina nije velika, a vidljivost je uglavnom dobra. Stijena se polako spušta od obale do 18m dubine. Tipične za ovu poziciju su masivne stijene koje predstavljaju sklonište raznim životinjama, kao sto su hlapovi, ugori i razne ribe.Posebno zanimljiv dio stijene je zid sastavljen od tisuća amfora iz antičkog doba .
Gobo:
Pličina Gobo nalazi se između luke Stara Savudrija i svjetionika .Ova je pozicija namijenjena svim roniocima, pogotovo početnicima.Dubina seže do 12m, a minimalna dubina je 7m.Osim podvodnih mina i torpeda iz Drugog svjetskog rata, zanimljive su i različite formacije velikih stijena. Vidljivost je uglavnom dobra, iako su ponekad prisutne površinske struje.
Piranoro:
Ispred svjetionika Savudrije nalazi se pličina maksimalne dubine od oko 15m, a minimalne 8m. Namijenjena je svim roniocima. Dno pličine je pješčano, s velikim stijenama. Vrlo se često mogu susresti ugori koji obitavaju ispod stijena, kao i rakovi, škarpine, sipe i dr.
Pličina Lim:
Pličina se nalazi na ulazu u Limski kanal i karakteristična je po svojim kratkim, ali bogatim »zidovima«, koji se protežu do dubine od 25 metara. Pozicija je bogata ribom dna i rakovima. Strma struktura dna i šuplje »izgorjele« stijene idealno su stanište za veliki broj ljuskara.
Obala Saline:
Dno je bogato šupljim stijenama što skrivaju mnoge morske vrste, hlapove, ugore i druge ribe. Lokacija je odlično zaštićena od vremenskih nepogoda, zbog čega je često i rado posjećivana pozicija.
Otok Figarola:
Terasaste strukture koje oblikuju stijene ovog malenog otočića čine omiljenu poziciju među roniocima početnicima i to upravo zbog dubine koja ne prelazi više od 20m, te izobilja morskog svijeta. Morski konjići, hlap i ugor samo su neki od stanovnika koji se često susreću.
Otok Banjol:
Banjol je jedna od najatraktivnijih pozicija na zapadnoj obali Istre. Otočić se nalazi u blizini Rovinja, a ronilačku lokaciju predstavljaju tri pećine. Mjesto je idealno za početnike, ali i za one željne dubinskih zarona. Spilje se nalaze na dubini od 12 metara, iako je na ovom stjenovitom grebenu moguće roniti i do 35 metara.
Otok Sturag:
Vrlo zanimljiva ronilačka pozicija zbog neobične strukture morskoga dna. Stjenovita građa nalik je na kanjone koji se protežu od plićaka sve do 18 metara dubine, omogućavajući ronjenje među visokim stijenama u sjeni morskih struja, u društvu velikog broja riba što svoje stanište nalaze u ovim karakterističnim oblicima morskoga dna.
Pličina Rubini:
Mjesto je namijenjeno iskusnim roniocima. Dubina seže između 20 i 45 metara. Vrijedno je vidjeti podvodni svijet dubljih rifova, gdje se mogu susresti mnogi stanovnici morskih dubina poput lubina, zubaca, škrpine, grdobine itd.